Kerstmarkt It Aventoer groot succes

De kerstmarkt die It Aventoer organiseerde ten bate van onze Stichting heeft € 5.565,90 opgebracht. Een geweldig resultaat dankzij de inzet van vele vrijwilligers, bewoners, medewerkers, stagiaires en eigenaren van It Aventoer. Ook een groot aantal sponsoren heeft bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat.

Lees verder ›

Donatie van de Diaconie Lankmeamert

Op 3 december mochten Dr. Cees Spronk en Greetje Ypma, beide bestuurslid van Stichting Faridpur, een cheque van € 2000,- in ontvangst nemen van de Diaconie Lankmeamert.

Lees verder ›

Kerstmarkt in de Winkel van Tryn

Van 12 t/m 16 december 2017 organiseert It Aventoer weer een kerstmarkt waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van onze Stichting.
In en buiten de Winkel van Tryn worden kerstartikelen en andere spullen verkocht. Onze stichting staat met een stand in de winkel.

Lees verder ›

Missie Nigeria geslaagd

Van 7 tot 29 oktober 2017 is er weer een team naar Nigeria geweest om daar te opereren en de school en het internaat te ondersteunen.
Na een goedverlopen reis met een overnachting in een guesthouse in Abuja, de hoofdstad van Nigeria, en een lange autorit op zondag 8 oktober j.l. waarbij we een eerste indruk van woonplaatsen en landschappen, mensen en verkeer kregen, arriveerden we in het guesthouse van het ziekenhuis.

Lees verder ›

7 oktober vertrekt er weer een team naar Nigeria

Op 7 oktober vertrekt er weer een medisch team naar Nigeria om daar te opereren. Vanuit de Stichting Faridpur gaat Cees Spronk mee als plastisch chirurg. Penningmeester Dick van der Duyn en Neeltje Spronk gaan mee voor de sociale projecten en hand- en spandiensten.

Lees verder ›

Extra donatie naar het Holland Children House

Dit jaar gaat er een extra donatie van € 10.000,- naar het HCH. Afgelopen december zijn er 45 extra kinderen komen wonen in het HCH door sluiting van een Fins kindertehuis. Bovendien mislukken dit jaar door de overstromingen de oogsten en kan pootaardappelproject niet doorgaan.

Lees verder ›

Laatste operatie Oentsjerkster arts

Na meer dan tweeduizend operaties in Bangladesh draagt Cees Spronk het stokje over. In februari van dit jaar heeft hij zijn laatste operatie in Faridpur in Bangladesh verricht. In de Leeuwarder Courant van 26 september leest u hoe hij is begonnen en de Stichting Faridpur is opgericht.

Lees verder ›