Missie Nigeria geslaagd

Van 7 tot 29 oktober 2017 is er weer een team naar Nigeria geweest om daar te opereren en de school en het internaat te ondersteunen.
Na een goedverlopen reis met een overnachting in een guesthouse in Abuja, de hoofdstad van Nigeria, en een lange autorit op zondag 8 oktober j.l. waarbij we een eerste indruk van woonplaatsen en landschappen, mensen en verkeer kregen, arriveerden we in het guesthouse van het ziekenhuis.

Lees verder ›

7 oktober vertrekt er weer een team naar Nigeria

Op 7 oktober vertrekt er weer een medisch team naar Nigeria om daar te opereren. Vanuit de Stichting Faridpur gaat Cees Spronk mee als plastisch chirurg. Penningmeester Dick van der Duyn en Neeltje Spronk gaan mee voor de sociale projecten en hand- en spandiensten.

Lees verder ›

Extra donatie naar het Holland Children House

Dit jaar gaat er een extra donatie van € 10.000,- naar het HCH. Afgelopen december zijn er 45 extra kinderen komen wonen in het HCH door sluiting van een Fins kindertehuis. Bovendien mislukken dit jaar door de overstromingen de oogsten en kan pootaardappelproject niet doorgaan.

Lees verder ›

Laatste operatie Oentsjerkster arts

Na meer dan tweeduizend operaties in Bangladesh draagt Cees Spronk het stokje over. In februari van dit jaar heeft hij zijn laatste operatie in Faridpur in Bangladesh verricht. In de Leeuwarder Courant van 26 september leest u hoe hij is begonnen en de Stichting Faridpur is opgericht.

Lees verder ›

Bestuursuitbreiding

Greetje Ypma-Bakker is op 18 juli toegetreden tot ons bestuur. Wij zijn blij met deze uitbreiding. Zij zal de coördinatie van fondswerving op zich nemen. Greetje, hartelijk welkom.

Lees verder ›

Benefietdiner brengt € 28.000,- op voor nieuw laboratorium

Op vrijdag 10 maart 2017 is wederom het jaarlijkse Medisch Benefiet Diner Friesland gehouden,
dit keer in het Oranje Hotel in Leeuwarden.
Acht enthousiaste coassistenten, werkzaam in de Friese ziekenhuizen, hebben deze avond georganiseerd.
De opbrengst van deze actie was dit jaar voor onze Stichting.
Het doel: de bouw van een nieuw laboratorium bij het ziekenhuis in Mangu in Nigeria.

Lees verder ›

Impressie van de missie naar Bangladesh

Zaterdag 4 februari zijn we weer in Nederland geland, na twee bijzondere weken. Bangladesh is geen toeristisch land, we vielen als Europeanen nogal op, tussen al die kleurige geklede Bengalen. We waren met een team van 8 mensen naar Bangladesh. Drie plastisch chirurgen, een anesthesist, een anesthesie medewerker en drie voor de sociale projecten, waaronder ikzelf.

Lees verder ›