Actiedag voor de Sabon Layi school in Mangu brengt € 17.889,49 op

   Op vrijdag 28 juni 2019 organiseerde de 5e Montessorischool Watergraafsmeer (5mw) in Amsterdam een actiedag om de Sabon Layi school in Nigeria te steunen met het opzetten van een geitenboerderij, om zo extra inkomen te genereren. De kinderen, leerkrachten en ouders hebben een fantastische dag georganiseerd met een sponsorloop en een schoolfeest.

 

  De sponsorloop was een klapper, veel kinderen hebben zichzelf overtroffen en hebben enorm veel rondjes gelopen. Wel zo veel dat sommige sponsoren zich achter de oren moesten krabben toen ze hoorden hoeveel ze gingen betalen. Gelukkig was het voor een goed doel. Na de sponsorloop was het jaarlijkse schoolfeest en dat stond ook in het teken van de actie. De kinderen hadden allerlei dingen georganiseerd, zo kon je oud-Nederlandse spelletjes doen, sierraden kopen, zelfgebakken lekkernijen eten, luisteren naar optredens van de kinderen en nog veel meer. Het was een hele gezellige afronding van een mooie actiedag en een fijn schooljaar. Er is meer geld opgehaald dan iedereen had durven dromen, totaal € 17.889,49

Dat is natuurlijk fantastisch. Er zal een prachtige geitenboerderij komen met allerlei voorzieningen zoals een stal voor de nacht, inentingen en extra voer, en regelmatig dierenartsbezoek. Omdat er zoveel geld is opgehaald zal de Sabon Layi school ook zonnepanelen met grote batterijen kunnen kopen zodat de kinderen in het internaat ‘s avonds en ‘s nachts licht hebben en overdag de kinderen op de computers kunnen werken. Verder is de directeur meneer Bitrus Bangs verguld dat hij ook nieuw schoolmateriaal kan kopen en wellicht ook extra rolstoelen voor de kinderen met beperkingen. We kregen een mail van hem met de woorden “We have no words to express how happy we are with your generous help, we are very grateful. The thought that a school in Netherlands is connected to our school in Nigeria is heartwarming and encouraging. Thank you very much!!”.