Faridpur – Bangladesh

Stichting Faridpur ondersteunde vanaf de oprichting in 2004 in de plaats Faridpur het medisch werk (de Plastic Surgery Camps) van plastisch chirurg Cees Spronk en zijn team. Zij opereerden er kinderen en volwassenen met ernstige brandwonden en met gespleten lippen. Vanaf 2018 worden de missies in Bangladesh georganiseerd en gefinancierd door Stichting Interplast Holland in samenwerking met het plastisch chirurgisch team Amsterdam/Haarlem. Onzer zusterorganisatie De Faridpur Welfare Foundation (FWF) financiert de kosten in Bangladesh. Daarnaast financiert Stichting Faridpur het kindertehuis in Faridpur: het Holland Children House. Ook hiervoor draagt de FWF een deel van de kosten. Al dit werk is voor de kansarme kinderen in die regio.

Vocational Training Centre in Faridpur

Als de oudste kinderen van het Holland Children House (HCH) in Faridpur de opleiding aan de High School voltooid hebben, moeten ze een keuze maken voor verder studeren of voor beroepsonderwijs. Voor de kinderen, die beroepsonderwijs kiezen, is de oude leegstaande koeienstal verbouwd. In 2015 konden de kinderen gebruik maken van de nieuwe school voor beroepsonderwijs, het Vocational Training Centre.

Lees verder ›

Plastic Surgery Camp februari 2018 (Bangladesh)

Leuk was het te zien, hoe ijverig en toegewijd de jonge artsen-in-opleiding waren, ook qua activiteit, zoals het hechten van wonden na afname van huidtransplantaten, soms ook bij het doen van Z- plastieken. De operatieprogramma’s verliepen goed, hoewel wij er ons van bewust waren, dat het voor de medewerkers door de hoge aantallen en het nieuwe zwaar was.

Download verslag (PDF) ›

Plastic Surgery Camp januari/februari 2017 (Bangladesh)

De eerste dag is het behoorlijk overweldigend, de dingen die je hier in Faridpur,
een plaats in Bangladesh ten zuidwesten van de hoofdstad Dhaka, ziet. Bij
aankomst bij het ziekenhuis, dat bestaat uit twee nieuw betegelende OK-ruimtes
en wat lege zalen, hebben zich al zo’n 200 mensen verzameld op de plastic
stoeltjes op de stoep.

Download verslag (PDF) ›

Plastic Surgery Camp februari 2013 (Bangladesh)

De volgende dag: selectie van patiënten, toch altijd wel spannend. Je oordeelt over wie wel en wie niet voor een operatie in aanmerking komt. De druk om behandeld te worden is hoog. Maar eerst een hartelijke ontvangst door de zusters met geurende bloemen te midden van de wachtende patiënten...

Meer lezen ›