Categorie archief: Geen categoriedsadadsasa

CATEGORY

Vitusstichting schenkt € 2000,-

Dit jaar hebben we wederom een beroep gedaan op de Vitusstichting. Eerder ontvingen we ook al een paar keer een donatie. Nu onze inkomsten door de Coronaperiode zo zijn gekrompen, zijn we uiteraard heel verheugd dat de Vitusstichting ons tegemoet komt. Het geld is bestemd voor de kinderen in het Holland Children House in Faridpur, Bangladesh.

Vanaf deze plaats willen we de Vitusstichting heel hartelijk bedanken voor deze donatie.

€ 5000,- donatie van Van der Meer Boerema

Ook dit jaar konden we weer een beroep doen op de Van der Meer Boerema Stichting. Door de Corona pandemie lopen onze inkomsten ver achter. Willen we onze ambities en begroting rond krijgen dan zijn we afhankelijk van meer donaties. Acties en lezingen konden nauwelijks of niet plaats vinden afgelopen jaar. We zijn daarom de Van der Meer Boerema Stichting zeer erkentelijk dat zij ons weer wilden steunen. Vanaf deze plaats nogmaals hartelijk dank voor deze donatie van € 5000,-

Ook de voorjaarsmissie in maart naar Nigeria ging niet door

Door de coronacrisis moest helaas de missie naar Mangu in maart ook afgezegd worden.
Opnieuw is ter plaatse een screeningsdag georganiseerd en zijn er 23 patiënten geopereerd. Voornamelijk met derde-graads verbrandingen en de gevolgen daarvan.
We zijn heel blij dat op deze wijze het werk ook zonder ons kan doorgaan.
Dit wordt ook mogelijk gemaakt door Stichting Interplast Holland, die de bijdrage van € 50,- per patiënt en de materialen heeft vergoedt. Daardoor kunnen ook de armste patiënten geholpen worden!

Operaties in Mangu in Nigeria gaan deels door

Door de coronacrisis moest helaas de missie naar Mangu van oktober afgezegd worden.
Gelukkig hebben onze inspanningen om mensen ter plaatse op te leiden nu hun vruchten afgeworpen: er is toch een patiënten screening dag georganiseerd en er zijn ruim 20 patiënten geselecteerd voor een operatie door Dr. Kuden. 32 meer gecompliceerde gevallen zijn doorverwezen naar maart 2021, als er dan een hopelijk een missie kan worden georganiseerd.
Negentien patiënten met brandwondcontracturen zijn intussen geopereerd, een aantal volgt nog.

         
We zijn heel blij dat op deze wijze het werk ook zonder ons kan doorgaan.
Dit wordt ook mogelijk gemaakt door Stichting Interplast Holland, die een groot deel van de kosten van de operaties vergoedt. Daardoor kunnen ook de armste patiënten geholpen worden!

Van der Meer Boerema schenkt € 6500,-

In maart heeft de Van der Meer-Boerema Stichting een donatie aan Faridpur gedaan voor een deel van de kosten voor een nieuwe generator voor het Cocin ziekenhuis in Mangu, Nigeria. Het eerste deel voor de aanschaf van een nieuwe generator (€ 6000,-) hadden we reeds eerder gedoneerd gekregen van Stichting Samuel.

Het medisch team van Interplast Faridpur dat in maart 2020 gedurende twee weken in het ziekenhuis operaties uitvoerde heeft de staf van het ziekenhuis geïnformeerd, dat de financiering rond was.
Helaas werd ook Nigeria getroffen door het corona-virus en werd er een lockdown van kracht. Men heeft moeten besluiten de aanschaf uit te stellen tot de situatie beter te overzien is.

Vanaf deze plaats willen we de Van der Meer-Boerema Stichting hartelijk danken voor deze aanvullende donatie.

Team uit Nigeria veilig teruggekeerd

Vanwege de Coronacrisis moest de medische missie in Nigeria helaas iets eerder worden beëindigd. Op maandag 16 maart kregen ze een waarschuwing van de ambassade dat Nigeria waarschijnlijk zijn grenzen zou gaan sluiten voor vluchten uit Europa, met het advies zo spoedig mogelijk een vlucht terug te vinden. Woensdag moesten de teamleden al vertrekken uit Mangu. Donderdag 19 maart was de laatste vlucht vanuit Nigeria naar Nederland mogelijk. Stichting Interplast Holland heeft dit kunnen regelen. Waarvoor hartelijk dank.

Er is hard gewerkt en het team had het erg naar de zin. Uiteraard vonden de teamleden het heel jammer dat ze patiënten niet hebben kunnen helpen die nog op de lijst stonden. In anderhalve week zijn er toch nog 75 operaties gedaan.

We zijn als stichting Faridpur blij dat iedereen gezond terug gekomen is.

Medisch team naar Nigeria vertrokken

Gisteren 7 februari is in samenwerking met Interplast Holland weer een missie naar Mangu, Nigeria vertrokken.
Het team bestaat uit een plastisch chirurg, twee urologen, één anesthesist, twee OK-assistenten en twee anesthesie-assistenten. Totaal 8 teamleden.

Zoals ook tijdens voorgaande missies worden er veel patiënten gezien en geopereerd.
De nadruk zal weer liggen op kinderen met brandwonden en brandwondmisvormingen. Verder ook wat schisis-patienten en allerlei misvormingen, gezwellen, etcetera. Er komen veel urologische problemen voor in Nigeria, vandaar dat er tijdens de maartmissie één of twee urologen meegaan.

De geitenhouderij is inmiddels gestart. De voortgang ervan, evenals de activiteiten op de school en het internaat zullen door de teamleden bekeken en besproken worden.
De terugkeer is gepland op 22 maart; we zullen zo snel mogelijk een verslag op de site zetten.
We wensen het team veel succes daar.

Medische missie naar Bangladesh goed verlopen

Afgelopen twee weken is een medisch team afgereisd naar Bangladesh. Het team is inmiddels veilig weer teruggekeerd naar Nederland.
Er is deze keer in twee ziekenhuizen geopereerd namelijk in Munshiganj en in Faridpur.
Er waren deze keer een aantal plastisch chirurgen mee, die zich lieten bijstaan door anesthesisten, anesthesieassistenten en lokale operatieassistenten.
Binnenkort horen we hoe de missie is verlopen en hoeveel operaties er uitgevoerd zijn.

5 oktober vertrekt er weer een team naar Mangu, Nigeria

Op 5 oktober gaat er in samenwerking met Interplast Holland weer een missie naar Mangu, Nigeria.
Het chirurgenteam komt uit het MCL, het anesthesie team uit het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk.
Onze voorzitter Pauline Huizinga is één van de plastisch chirurgen die meegaat. Zij werkt in het MCL.
In totaal zijn er 9 teamleden. De koffers met materiaal staan al weer gepakt aan de Wynserdyk!

We verwachten weer heel veel patiënten te zien. Tientallen mensen moesten in maart teleurgesteld worden, omdat er voor hen geen plek meer was. Deze krijgen nu voorrang.
De nadruk zal weer liggen op kinderen met brandwonden en brandwondmisvormingen. Verder ook wat schisis-patienten en allerlei misvormingen, gezwellen, etcetera.
Cees Spronk gaat zelf ook mee. Hij zal zich niet alleen bezig houden met de chirurgie, maar ook verder de projecten bekijken , de voortgang beoordelen en zien wat er voor het komende jaar weer nodig is.
De terugkeer is gepland op 20 oktober; we zullen zo snel mogelijk een verslag op de site zetten.

Win een auto en steun Stichting Faridpur

Zin om een auto te winnen?
Mis je kans niet, doe mee met de grootse Faridpur verloting en misschien rijd jij straks in een mooie jong gebruikte Peugeot 108 uit 2018 t.w.v. 11.250,-! En je steunt ook nog het werk van Stichting Faridpur!

Niet vaak maak je zoveel kans op zo’n grote prijs. De winkans is maar liefst 1 op 800. Daarnaast een kans van 1 op 80 op een mooie troostprijs.

Loten a € 50,- per stuk koop je gemakkelijk via het bestelformulier op de website www.faridpuractie.nl. Wees er snel bij, de looptijd van deze actie is slechts 100 dagen. De trekking door de notaris is op 9 november.

De opbrengst komt 100% ten goede aan de projecten van Stichting Faridpur. Zij helpen mensen met een beperking en kansarme kinderen een toekomst op te bouwen door corrigerende chirurgie, huisvesting en scholing.