Mangu – Nigeria

De Stichting Faridpur ondersteunt in de plaats Mangu het medisch werk (de Plastic Surgery Camps) van plastisch chirurg Cees Spronk en zijn team.
Zij opereren er kinderen en volwassenen met ernstige brandwonden en met gespleten lippen. Interplast Holland financiert en organiseert de Plastic Surgery Camps, die twee maal per jaar plaatsvinden. Al dit werk is voor de allerarmsten in die regio.

Nieuw laboratorium in Mangu

NIEUW LABORATORIUM VOOR COCIN ZIEKENHUIS IN MANGU De Plastic Surgery Camps in Nigeria vinden altijd plaats in het COCIN-ziekenhuis in Mangu. De organisatie van het ziekenhuis is goed, maar de middelen ontbreken voor de zeer noodzakelijke vernieuwingen. De afgelopen jaren … Continue reading

Lees verder ›

Brandwondencentrum in Mangu

Er wordt in Nigeria, evenals in andere ontwikkelingslanden, veel op open vuur gekookt. Het risico van brandongevallen is hoog, vooral voor kinderen en vrouwen. Als er een ongeval gebeurt is er voor deze patiëntjes en patiënten geen goede eerste hulp en is er geen ziekenhuis met kennis van de juiste brandwondenbehandeling. Hierdoor ontstaan er zeer ernstige misvormingen door littekenvorming bij heel veel van deze brandslachtoffers.

Lees verder ›

Plastic Surgery Camps

In 2005 heeft Cees Spronk met een medisch team Mangu bezocht om er te opereren en doet dit sindsdien twee maal per jaar met een medisch team.

Lees verder ›

Cocin ziekenhuis in Mangu

Dr. Priestman, een Britse lepra-arts leidde van 1950 tot haar pensioen in 1973 een Lepracentrum in Mangu in Midden-Nigeria. Voor velen was de behandeling in die tijd levenslang, doordat de ontwikkeling van nieuwe medicijnen nog in de kinderschoenen stond.

Lees verder ›

Plastic Surgery Camp maart 2018 (Nigeria)

Er is meer dan genoeg te doen voor ons. In alle kerken en moskeeën in de omgeving is de medische missie aangekondigd, onder leiding van Kefas, die zichzelf omschrijft als verpleegkundige maar in feite het hele ziekenhuis runt. Het resultaat van dat werk zit de eerste maandag op ons te wachten voor de outpatientsdepartment. Een bonte stroom aan patiënten wordt die dag door ons gezien en gelukkig kunnen de meesten voor een operatie worden ingepland in de 2 weken die volgen.

Download verslag (PDF) ›

Plastic Surgery Camp oktober 2017 (Nigeria)

Zoveel ernstige brandwonden. Kinderen maar ook volwassenen die in open vuren vallen of kokend water over zich heen krijgen. Wat een leed. In de spreekkamer hangt een poster over een preventieprogramma. Twintig meter verderop zien we familie van opgenomen patiënten op het ziekenhuisterrein op open vuur koken. Jonge kinderen lopen tussen de pannen door.

Download verslag (PDF) ›

Plastic Surgery Camp maart 2016 (Nigeria)

De verdere procedure en release waren opzienbarend en het resultaat verbazingwekkend. Zonder andere operaties of patiënten te niet te doen, maar dit is toch voor mij wel echt het summum van het verschil maken.

Meer lezen ›