Nationale Kinderdag in Bangladesh

Op 17 maart was het Nationale Kinderdag in Bangladesh. Op die dag wordt de geboortedag van de grondlegger van Bangladesh gevierd. Shamim kwam naar het HCH om deze dag met de kinderen en moeders te vieren.

Lees verder ›

Koningsdag in Het HCH in Bangladesh

Op 27 april werd in Het Holland Children House in Faridpur in Bangladesh Koningsdag gevierd. Onze koning Willem Alexander werd 56 jaar en daar werd in het HCH uitgebreid bij stilgestaan. Iedereen was in het oranje gekleed en Shamim bezocht op die dag het HCH om dit met de kinderen te vieren.

Lees verder ›

Portret van Johny

Johny Tripura is 8 jaar en zit in klas 1
Zijn oudste zusje Juthi verblijft ook in het HCH en zit in klas 3. Zijn moeder en jongste zusje Kumari wonen in Bandorban. Vader is overleden.

Lees verder ›

Ontwikkelingen Sabon Layi school in Mangu in Nigeria

Afgelopen jaren is het lastig geweest om de salarissen van de leerkrachten en ander personeel van de school in Mangu te betalen. Veel leerkrachten zijn zo betrokken dat ze hun werk doen zonder daarvoor regelmatig salaris te ontvangen. Van regeringswege wordt de school niet gesubsidieerd, zoals we dat hier gewend zijn.
Er is goed contact tussen de school en het Cocin Hospital.

Lees verder ›

Operaties in Mangu in Nigeria

Er zijn afgelopen maart helaas maar 30 operaties gedaan in het Cocin Hospital in Mangu . Dit is veroorzaakt door de verkiezingsonrust en vooral door het gebrek aan contant geld in het hele land door een ongelukkige vervangingsactie door de overheid.

Lees verder ›

In Nigeria wordt weer geopereerd

Opnieuw is er binnenkort een screenings dag in Mangu in Nigeria. Met plaatselijke artsen en personeel kunnen er weer de nodige patiënten, met name kinderen, geopereerd worden. Van 20 maart tot 31 maart vinden de operaties plaats. Het is helaas nog steeds niet mogelijk om met een team vanuit Nederland daar te opereren.

Lees verder ›

Portret van Akhi

Akhi Akter, een meisje van 12, die nu de lagere school verlaten heeft. Akhi is een heel slim kind. Ze was de beste van 83 kinderen! Ze is ook goed in tekenen en zingen.
Akhi zit sinds haar zesde in het Holland Children House.

Lees verder ›

Het HCH: vertrokken kinderen en nieuw opgenomen kinderen

De Covid pandemie heeft ook in Bangladesh hard toegeslagen. Vooral kinderen waren slachtoffer. De scholen waren 18 maanden gesloten. 30 000 mensen overleden.
Veel arbeiders raakten werkloos en keerden terug naar hun dorpen. Meerdere families haalden hun kinderen vanuit het HCH naar huis om daar te helpen. 34 kinderen zijn na Covid niet terug gekomen naar het HCH.

Lees verder ›

Herinnering aan Rob Niemeijer

Op 8 november is Rob onverwacht overleden.

Rob Rob was anesthesist in het MCL en bij de krijgsmacht, maar voor ons was hij vooral onze anesthesist die vanaf 2003 zo vaak als hij kon meeging op de missies naar Faridpur en Mangu. In die uitdagende omstandigheden was hij in zijn element, altijd rustig, ook als het wel eens moeilijk was.

Lees verder ›

Solarsysteem ziekenhuis in Mangu in Nigeria in gebruik

Het Cocinziekenhuis in Mangu kan vanaf nu gebruikmaken van het solarsysteem, dat mede dankzij onze stichting aangeschaft kon worden.
Doordat we enige financiële reserve hadden omdat er nu een paar jaar geen operatieteam naar Nigeria ging, waren we in staat om tegemoet te komen aan de vraag voor zonnepanelen bij het ziekenhuis. De elektriciteitsvoorziening is in Nigeria zeer onstabiel. Regelmatig valt die uit. Voor een ziekenhuis is dat niet werkbaar.

   

Lees verder ›