In Nigeria wordt weer geopereerd

Opnieuw is er binnenkort een screenings dag in Mangu in Nigeria. Met plaatselijke artsen en personeel kunnen er weer de nodige patiënten, met name kinderen, geopereerd worden. Van 20 maart tot 31 maart vinden de operaties plaats. Het is helaas nog steeds niet mogelijk om met een team vanuit Nederland daar te opereren.

Lees verder ›

Portret van Akhi

Akhi Akter, een meisje van 12, die nu de lagere school verlaten heeft. Akhi is een heel slim kind. Ze was de beste van 83 kinderen! Ze is ook goed in tekenen en zingen.
Akhi zit sinds haar zesde in het Holland Children House.

Lees verder ›

Het HCH: vertrokken kinderen en nieuw opgenomen kinderen

De Covid pandemie heeft ook in Bangladesh hard toegeslagen. Vooral kinderen waren slachtoffer. De scholen waren 18 maanden gesloten. 30 000 mensen overleden.
Veel arbeiders raakten werkloos en keerden terug naar hun dorpen. Veel haalden hun kinderen vanuit het HCH naar huis om daar te helpen. 34 kinderen zijn na Covid niet terug gekomen naar het HCH.

Lees verder ›

Herinnering aan Rob Niemeijer

Op 8 november is Rob onverwacht overleden.

Rob Rob was anesthesist in het MCL en bij de krijgsmacht, maar voor ons was hij vooral onze anesthesist die vanaf 2003 zo vaak als hij kon meeging op de missies naar Faridpur en Mangu. In die uitdagende omstandigheden was hij in zijn element, altijd rustig, ook als het wel eens moeilijk was.

Lees verder ›

Solarsysteem ziekenhuis in Mangu in Nigeria in gebruik

Het Cocinziekenhuis in Mangu kan vanaf nu gebruikmaken van het solarsysteem, dat mede dankzij onze stichting aangeschaft kon worden.
Doordat we enige financiële reserve hadden omdat er nu een paar jaar geen operatieteam naar Nigeria ging, waren we in staat om tegemoet te komen aan de vraag voor zonnepanelen bij het ziekenhuis. De elektriciteitsvoorziening is in Nigeria zeer onstabiel. Regelmatig valt die uit. Voor een ziekenhuis is dat niet werkbaar.

   

Lees verder ›

Team naar Bangladesh om te opereren

Op 6 november vertrekt er vanuit Nederland een plastisch-chirurgisch team om in Faridpur in Bangladesh te opereren. Vanwege de Covid-pandemie was dat een paar jaar niet mogelijk. Er gaan 4 plastisch chirurgen mee. Twee uit het MCL, specifiek voor de schisis operaties. En twee vanuit het team Haarlem/Beverwijk die zich richten op herstel na brandwonden. Stichting Interplast Holland financiert deze missie. Plaatselijk ziekenhuispersoneel zal  samenwerken met dit team.

Lees verder ›

Operaties in Mangu in Nigeria gaan door

Opnieuw zal er in oktober door het plaatselijk team geopereerd worden. Inmiddels is er in het Cocin ziekenhuis de nodige ervaring met plastisch chirurgische operaties, mede dankzij Dr. Thomas. Vanwege de onveilige situatie in Nigeria kan er nog steeds geen team vanuit Nederland ondersteuning bieden. Zowel Stichting Interplast Holland als Stichting Faridpur betreuren dit, maar zijn verheugd dat de expertise die inmiddels in het Cocinziekenhuis aanwezig is, ingezet wordt.

Lees verder ›

Dank anonieme gever

Deze week ontvingen we met de post een geldbedrag van € 250,- uit een erfenis. In vertrouwen is ons dit toegezonden. Wij willen degene die dit namens de donateur heeft geregeld, hartelijk dank zeggen. U kunt erop vertrouwen dat we alle geldelijke bijdragen ten goede laten komen aan onze projecten in Nigeria en Bangladesh. 

Lees verder ›

Zonnepanelen voor het Cocin ziekenhuis in Nigeria

Stichting Faridpur ondersteunt het COCIN Ziekenhuis in Mangu bij het ontwerp en de financiering van de aanschaf van een zonnepaneleninstallatie met onder andere 30 zonnepanelen en 15 accu’s voor energieopslag. De financiën hiervoor konden we uit onze reserve halen omdat Stichting Interplast Holland de kosten van de laatste operaties vrijwel volledig heeft betaald.

Lees verder ›

Korte impressie van de operaties in Nigeria

Zoals eerder aangegeven is er in maart weer zelf een campagne georganiseerd met eigen artsen en operatiekamer personeel uit Nigeria.
Plastisch chirurg Dr. Thomas, die eigenlijk vanaf het begin al met onze teams samengewerkt heeft, had de leiding.

Lees verder ›