Operaties in Mangu in Nigeria gaan deels door

Door de coronacrisis moest helaas de missie naar Mangu van oktober afgezegd worden.
Gelukkig hebben onze inspanningen om mensen ter plaatse op te leiden nu hun vruchten afgeworpen: er is toch een patiënten screening dag georganiseerd en er zijn ruim 20 patiënten geselecteerd voor een operatie door Dr. Kuden.

Lees verder ›

Van der Meer Boerema schenkt € 6500,-

In maart heeft de Van der Meer-Boerema Stichting een donatie aan Faridpur gedaan voor een deel van de kosten voor een nieuwe generator voor het Cocin ziekenhuis in Mangu, Nigeria. Het eerste deel voor de aanschaf van een nieuwe generator (€ 6000,-) hadden we reeds eerder gedoneerd gekregen van Stichting Samuel.

Lees verder ›

Team uit Nigeria veilig teruggekeerd

Vanwege de Coronacrisis moest de medische missie in Nigeria helaas iets eerder worden beëindigd. Op maandag 16 maart kregen ze een waarschuwing van de ambassade dat Nigeria waarschijnlijk zijn grenzen zou gaan sluiten voor vluchten uit Europa, met het advies zo spoedig mogelijk een vlucht terug te vinden.

Lees verder ›

Medisch team naar Nigeria vertrokken

Gisteren 7 februari is in samenwerking met Interplast Holland weer een missie naar Mangu, Nigeria vertrokken. Het team bestaat uit een plastisch chirurg, twee urologen, één anesthesist, twee OK-assistenten en twee anesthesie-assistenten. Totaal 8 teamleden. Zoals ook tijdens voorgaande missies … Continue reading

Lees verder ›

Medische missie naar Bangladesh goed verlopen

Afgelopen twee weken is een medisch team afgereisd naar Bangladesh. Het team is inmiddels veilig weer teruggekeerd naar Nederland.
Er is deze keer in twee ziekenhuizen geopereerd namelijk in Munshiganj en in Faridpur.

Lees verder ›

5 oktober vertrekt er weer een team naar Mangu, Nigeria

Op 5 oktober gaat er in samenwerking met Interplast Holland weer een missie naar Mangu, Nigeria.
Het chirurgenteam komt uit het MCL, het anesthesie team uit het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk.
Onze voorzitter Pauline Huizinga is één van de plastisch chirurgen die meegaat. Zij werkt in het MCL.
In totaal zijn er 9 teamleden. De koffers met materiaal staan al weer gepakt aan de Wynserdyk!

Lees verder ›

Win een auto en steun Stichting Faridpur

Zin om een auto te winnen?
Mis je kans niet, doe mee met de grootse Faridpur verloting en misschien rijd jij straks in een mooie jong gebruikte Peugeot 108 uit 2018 t.w.v. 11.250,-! En je steunt ook nog het werk van Stichting Faridpur!

Lees verder ›

Actiedag voor de Sabon Layi school in Mangu brengt € 17.889,49 op

Op vrijdag 28 juni 2019 organiseerde de 5e Montessorischool Watergraafsmeer (5mw) in Amsterdam een actiedag om de Sabon Layi school in Nigeria te steunen met het opzetten van een geitenboerderij, om zo extra inkomen te genereren. De kinderen, leerkrachten en ouders hebben een fantastische dag georganiseerd met een sponsorloop en een schoolfeest.

Lees verder ›