Sabon Layi school update

Inmiddels hebben we in Mangu een contactpersoon, in de persoon van Victoria Madueke, die een aantal keren per jaar de school bezoekt en met het hoofd van de school, mevrouw Rhoda overlegt over de voortgang en onze vragen bespreekt.
Victoria zal een telefoon aanschaffen voor de school, zodat ze ook telefonisch kan overleggen met Rhoda. De communicatie verloopt namelijk lastig. Het aanschaffen van een telefoon is te duur voor de school.

Lees verder ›

65 patiënten in Nigeria geopereerd

Van 15 tot 26 april is er in het COCIN ziekenhuis in Nigeria weer door het plaatselijke team geopereerd. Gelukkig kan dit doorgaan dankzij de opgedane kennis en ervaring van de artsen, anesthesiepersoneel en ondersteunende mensen. Er zijn 65 patiënten geopereerd.

Lees verder ›

Van Werven in Oldebroek doneert € 2500,-

Op vrijdagmiddag 22 maart 2024 mocht dokter Cees Spronk op het hoofdkantoor van Van Werven in Oldebroek een nieuwjaarsgift ontvangen. Een feestelijke middag, waarbij 17 afgevaardigden van Goede Doelen waren uitgenodigd. Iedereen gaf een toelichting op haar/zijn Goede Doel en waar zij de gift voor willen inzetten.

Lees verder ›

Sabon Layi school

De laatste twee jaar zijn er veel ongeregeldheden in Nigeria. School en ziekenhuis zijn zelfs tijdelijk gesloten geweest en er was continu bewaking. Eén van de gevolgen was dat er minder kinderen naar het internaat werden gestuurd. Bovendien is er momenteel sprake van een enorme inflatie. Voedsel is erg duur. Reizen is vanwege de hoge kosten nauwelijks mogelijk.

Lees verder ›

Familie Stapper-Soechit bezoekt het HCH

Eind december 2023 / begin januari 2024 hebben Ron Stapper en Angela Soechit met hun dochter Sammi het HCH bezocht. Vanwege de kerstvakantie waren er helaas geen kinderen. De meegebrachte cadeautjes zijn aan het eind van de kerstvakantie bij terugkomst van de kinderen aan hen gegeven en die waren superblij uiteraard. Hieronder een verslag over de ervaring van Ron, Angela en Sammi aan het HCH.

Lees verder ›

Leprazorg in Mangu-Nigeria

In 2023 werden ongeveer 155 leprapatiënten behandeld in het Cocin ziekenhuis in Mangu, Nigeria. 85 patiënten werden gescreend voor zowel lepra als huidziektes.
42 oud-patiënten kwamen voor een controle en 8 patiënten werden nieuw gediagnosticeerd.
Verder werden een aantal patiënten gezien vanwege medicatie, het ontwikkelen van zweren, amputatie van een deel van het been en gezondheidsconditie.

Lees verder ›

Shumi Biswas, 16 jaar en oudste meisje in het HCH

Naam:Shumi Biswas, 16 jaar
Familieleden: Een broer, een oom.
Naam en beroep van de vader: wijlen Salim Biswas (boer)
Naam en beroep van de moeder: wijlen Momotaj Begum (Homamaker)
Oudere broer: Shumon Biswas (Hij was ook in HCH en werkt nu bij AKH Group)

    Shumi Biswas is nu het oudste kind in de HCH-familie. Ze verloor haar beide ouders in haar jeugd. Ze heeft een oudere broer die bij AKH Group werkt. Ze slaagt dit jaar voor haar middelbare school en wil meer studeren, wat niet mogelijk zou zijn als ze in het terhuis zou blijven, aangezien kinderen meestal tot hun middelbare school in het HCH blijven.

Lees verder ›

Operaties konden deels doorgaan in het najaar van 2023 in Mangu

Van 23 oktober tot 3 november heeft de screening plaats gevonden van de patiënten bij het Cocin ziekenhuis in Mangu. Er zijn 60 mensen gezien, waarvan 46 een operatie hebben gehad. Ondanks de hoge kosten voor het levensonderhoud en de benzine en de onzekerheden is men toch gekomen. Dankzij de sponsoring van Faridpur en Interplast Holland hebben er vele patiënten weer een glimlach op hun gezicht, zo vertelde één van de artsen in de Interplast app.

Lees verder ›