Ontwikkelingen in Mangu, Nigeria

Tijdens de afgelopen oktobermissie is Cees Spronk zowel rondom de school, het ziekenhuis en de in aanbouw zijnde keuken bezig geweest met de ontwikkelingen die daar gaande zijn. Aan de keuken voor de familie van patiënten, die als voorbeeld moet … Continue reading

Lees verder ›

Geslaagde missie naar Nigeria

Op 6 oktober vertrok het plastisch-chirurgisch team, bestaande uit 10 mensen onder leiding van Dr. Cees Spronk, en op 21 oktober zijn ze weer teruggekeerd naar Nederland.
Op een vermiste koffer na, die na 2 dagen weer opdook verliep de heenreis probleemloos.

Op maandag 8 oktober werd de operatiekamer in gereedheid gebracht en werden door de artsen zo’n 230 patiënten gescreend, en werden er bijna 100 op de operatielijst geplaatst. Verder werden dagelijks aan het eind van de dag nog tientallen patiënten gezien en werden de meest dringende gevallen toegevoegd aan de operatielijst.

Lees verder ›

Nieuw laboratorium in gebruik

De bouw van een nieuw laboratorium bij het ziekenhuis in Mangu in Nigeria is klaar en het laboratorium is inmiddels in gebruik. In het laboratorium worden per jaar duizenden testen afgenomen, vooral ter bestrijding van aids.

Lees verder ›

Het medisch team in Bangladesh vandaag gestart

Het medisch team is veilig aangekomen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. In één van de ziekenhuizen zullen deze keer de operaties plaats vinden. Alle vorige keren werd er geopereerd in Faridpur. Vandaag zijn 250 patiënten gezien door het medisch team. Er staan 166 mensen op de operatielijst. Dat wordt hard werken de komende 14 dagen. Wij wensen hen veel succes toe.

Lees verder ›

Medische missie naar Bangladesh

Zaterdag 3 februari vertrekt er weer een medisch team naar Bangladesh, om daar 14 dagen lang operaties te verrichten. Zoals in voorgaande jaren, zullen er veel patiënten met brandwonden en de gevolgen van brandwonden verschijnen. Het team is ook gespecialiseerd in schisis operaties en corrigerende chirurgie.

Lees verder ›

Kerstmarkt It Aventoer groot succes

De kerstmarkt die It Aventoer organiseerde ten bate van onze Stichting heeft € 5.565,90 opgebracht. Een geweldig resultaat dankzij de inzet van vele vrijwilligers, bewoners, medewerkers, stagiaires en eigenaren van It Aventoer. Ook een groot aantal sponsoren heeft bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat.

Lees verder ›