Extra donatie naar het Holland Children House

Dit jaar gaat er een extra donatie van € 10.000,- naar het HCH. Afgelopen december zijn er 45 extra kinderen komen wonen in het HCH door sluiting van een Fins kindertehuis. Bovendien mislukken dit jaar door de overstromingen de oogsten en kan pootaardappelproject niet doorgaan.

Door de komst van de 45 weeskinderen, lopen de maandelijkse kosten voor het HCH op. Stichting Faridpur staat jaarlijks garant voor € 35.000,- Alle kosten kunnen daar niet meer van betaald worden. Onze zusterorganisatie in Bangladesh, De Faridpur Welfare Foundation, staat garant voor het tekort. Echter wij voelen als Stichting ook onze verantwoordelijkheid en door een aantal forse donaties en sponsoracties kunnen wij dit jaar extra doneren.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat het HCH zichzelf kan bedruipen. Daarvoor zijn al meerdere projecten gestart. Het laatste project is het pootaardappelproject. Dat komt opnieuw niet van de grond, door de forse overstromingen in Bangladesh. De situatie is daar nijpend, zoals Shamim Haque van onze zusterorganisatie in Bangladesh vertelt in de Leeuwarder Courant van 26 september. ‘Ieder jaar wordt er rekening gehouden met overstromingen. Die zijn niet altijd erg, want ze zorgen ervoor dat het land vruchtbaar is. Dit jaar stroomt het water niet weg. Hierdoor zijn oogsten mislukt. Het is echt verschrikkelijk’.
Gelukkig is het HCH wat hoger gelegen, zodat de kinderen niet door het water verdreven worden.