Kerstmarkt 2014 op vrijdag 12 december

De jaarlijkse kerstmarkt voor Stichting Faridpur, georganiseerd door de zorgboerderijen It Aventoer, Moai Seldsum, Ouderinitiatief It Lijsket en Stichting Faridpur heeft € 8022,- opgebracht. Ondanks storm en regen was het de hele dag een gezellige drukte.

Kerstmarkt 2014

Misschien juist vanwege het slechte weer werd er volop genoten van de koffie met appelgebak, van de oliebollen en de snert. `s Middags was er mooie livemuziek. De door de vrijwilligers van Stichting Faridpur gemaakte kerststukken en de artikelen van It Aventoer, Moai Seldsum en It Lijsket vonden gretig aftrek.

Dankzij de inzet van alle vrijwilligers is het weer een zeer geslaagde dag geweest. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het kindertehuis in Bangladesh, waar honderd straat- en weeskinderen geholpen worden om een zelfstandige toekomst op te bouwen. Voor dit doel is er het afgelopen jaar een school voor beroepsonderwijs bij het kindertehuis gerealiseerd, die mede gefinancierd is door de Stichting Faridpur.

In februari 2015 gaat Cees Spronk met zijn medisch team weer naar Faridpur. Neeltje Spronk, die ook mee gaat, zal zich dan weer bezighouden met het kindertehuis.