Kerstmarkt It Aventoer groot succes

De kerstmarkt die It Aventoer organiseerde ten bate van onze Stichting heeft € 5.565,90 opgebracht. Een geweldig resultaat dankzij de inzet van vele vrijwilligers, bewoners, medewerkers, stagiaires en eigenaren van It Aventoer. Ook een groot aantal sponsoren heeft bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat. Van dinsdag 12 december t/m zaterdag 16 december was het een komen en gaan van belangstellenden, die allemaal wel iets van hun gading vonden en voor weinig geld kerstspullen kochten voor het goede doel. Er waren zelfs vleespakketten te koop. It Aventoer heeft één van haar koeien laten slachten door slagerij Rypma, die dat geheel gratis deed. Onze stichting stond in de winkel met een stand, waar sjaals en kettingen gekocht konden worden. We hadden ook appelsap van appels uit de tuin van Cees en Neeltje te koop. In de winkel was het de hele week gezellig druk. Aan de grote tafel zochten vooral Trynwâldsters een plekje om daar koffie met eigen gebakken appeltaart te nuttigen. De opbrengst daarvan was ook voor Faridpur.
De opbrengst van de kerstmarkt is een voorlopig resultaat. In de week voor kerst worden onze sjaals nog in de winkel verkocht en we wachten nog op de bijdragen van de donoren.
Op de foto laat Sytze Postma van It Aventoer trots het resultaat zien.
Wij bedanken vooral It Aventoer voor haar inzet maar ook iedereen die aan deze kerstmarkt heeft meegewerkt.

De definitieve opbrengst van zowel de verkoop van kerstartikelen in de winkel, de verkoop in de stand van Faridpur plus de sponsorbedragen is uiteindelijk € 5.874,-