Plastic Surgery Camp in Bangladesh, februari 2014

Het team van de Stichting Faridpur heeft in samenwerking met Dokters van de Wereld in februari weer een geslaagd Plastic Surgery Camp in Faridpur gehad. In verband met de politieke onrust in Bangladesh was het eerst niet duidelijk of de missie wel door kon gaan. Daardoor had men maar twee weken de tijd om de komst van het Plastic Surgery Camp aan te kondigen. Desondanks zijn er toch 155 operaties verricht. Bij kinderen en volwassenen werden 28 operaties gedaan vanwege gespleten lippen en 67 operaties wegens verse brandwonden en vergroeiingen door ernstige brandwonden. Er waren weer veel Bengaalse artsen, die enthousiast mee werkten.

Neeltje Spronk heeft tijdens dit Plastic Surgery Camp het Holland Children House bezocht. In en rond het HCH ziet het er goed uit. Het vierde gebouw van het HCH is eind vorig jaar door de jongens in gebruik genomen, de jongens en de moeders die er in wonen zijn er heel trots op. De muur rond het terrein van het HCH is ook zo goed als klaar op het verven van de pleisterlaag na. Dan is dit project ook weer gereed.
Er gaan dit jaar al 48 kinderen naar het vervolgonderwijs en de eerste kinderen kunnen dit jaar beginnen met beroepsonderwijs. Voor dit laatste doel zal de voormalige koeienstal op het terrein van het HCH worden verbouwd tot het Vocational Trainings Centre ( centrum voor beroepsonderwijs). Deze verbouwing wordt o.a. betaald door de Nederlandse ambassade.

Lees het hele verslag