Portret van Johny

Johny Tripura is 8 jaar en zit in klas 1
Zijn oudste zusje Juthi verblijft ook in het HCH en zit in klas 3. Zijn moeder en jongste zusje Kumari wonen in Bandorban. Vader is overleden.

Johny kwam in het HCH toen hij vijf jaar oud was. Bandorban is een stamgebied dat erg afgelegen en moeilijk te bereiken is. Het ouderlijk huis ligt op een heuvel en omvat een grote kamer, gescheiden door een scheidingswand en gemaakt van bamboe en hout. De oom van Johny steunde het gezin. In Bandorban moest Johny zijn zus helpen met het huishouden, zoals schoonmaken en water halen dat uit de heuvels naar beneden stroomt.
Johny speelt graag verstoppertje.
Johny woont graag in het HCH. Hij mist zijn moeder en jongere zusje soms. Een klasgenoot genaamd Islam is zijn beste vriend in het HCH. Mango is zijn favoriete eten. Hij is enthousiast omdat er dit seizoen veel geoogst kunnen worden in de tuin bij het HCH.
Hij wil in de toekomst kostwinner worden, zodat hij zijn gezin kan onderhouden. Johnny vindt zijn school leuk; “Keya Teacher” is zijn favoriete leraar.

 

 

 

 

 

 

We hebben hun gebied in januari 2022 bezocht en zoals we hebben geconstateerd, zijn de stammen erg arm. Ze werken maar vier maanden per jaar. Er is geen elektriciteit, er zijn geen wegen, zelfs geen scholen in dit gebied. Ze kunnen nauwelijks voorzien in hun basisbehoeften zoals voedsel, behandeling en onderwijs. Holland Children House is de plek waar deze stamkinderen leren dromen.