‘Slach om ‘e Mar’: lopen voor het brandwondencentrum in Nigeria

Zaterdag 20 april 2013

De ‘Slach om ‘e Mar’ is een prestatieloop voor het goede doel in het Friese Burgum. Letterlijk vertaald betekent ‘Slach om ‘e Mar’ zoiets als ‘een rondje om het meer’. Er wordt namelijk een officiële halve marathon uitgezet in een landelijk gebied rondom het Bergumermeer. Naast de halve marathon, is er ook ieder jaar een sponsorloop van 5 km voor de schooljeugd.

Het stichtingsbestuur bepaalt jaarlijks voor welk goed doel wordt gelopen. We waarderen het zeer dat het bestuur van de Slach om ‘e Mar had besloten om in 2013 een project van de Stichting Faridpur, de inrichting van het Brandwondencentrum in Mangu/Nigeria, als goed doel aan te merken.

Het project moet aanspreken op de scholen, gezien de sponsorloop van de schooljeugd. Jeltje Doeleman en Neeltje Spronk hebben daarom op alle vier de basisscholen in Burgum presentaties gegeven over de noodzaak van betere hulp voor kinderen en volwassenen met ernstige brandwonden in Mangu en omgeving. Cees en Neeltje Spronk hebben daarnaast ook op de zondag na de Slach om ‘e Mar in twee kerken van Burgum gesproken.

De Stichting Faridpur kreeg een bedrag van € 12.500! Dit bedrag zal in zijn geheel ten goede komen aan het Brandwondencentrum. We danken de hoofdsponsor, het advocatenkantoor Rotshuizen Geense, en alle andere sponsoren van harte voor deze bijdrage.

Meer informatie op de website van Slach om ‘e Mar.