Tuinfair in Oentsjerk

Tuinfair voor FaridfurIeder jaar werd er eind mei of begin juni in de sfeervolle tuin van de familie Spronk in Oentsjerk een tuinfair gehouden met verkoop van o.a. planten, sieraden en sjaals. In de ruime serre met uitzicht op de mooie tuin was er gelegenheid voor een kopje koffie of thee met iets lekkers of voor een lichte lunch.

Tuinfair 2015

Tuinfair Faridpur 201530 mei 2015 was het de laatste keer dat Neeltje Spronk de Tuinfair voor Faridpur organiseerde in haar sfeervolle tuin. Neeltje heeft zich 15 jaar onvermoeibaar ingezet voor de Stichting Faridpur, maar ze heeft besloten na 2015 niet meer een tuinfair in haar tuin houden.

Deze laatste tuinfair heeft € 5.400 opgebracht! Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar! We zijn erg blij met dit resultaat. De dag begon met flinke hagelbuien, maar al snel klaarde het gelukkig op. Er waren weer heel wat stalletjes ingericht, je kon er heerlijk dwalen door de prachtige tuin en natuurlijk was er ook van alles voor de inwendige mens te koop. Er kwamen veel mensen op af en het was gezellig. Heel veel vrijwilligers hebben jaarlijks bijgedragen aan deze fairs. Zonder hen was het organiseren hiervan niet mogelijk geweest en hadden de ontvangers in de verre landen moeten afzien van de hulp die het echtpaar Spronk geboden heeft. Iedereen heel erg bedankt!

De Stichting Faridpur blijft wel voortbestaan om met haar activiteiten geld in te zamelen voor het kindertehuis in Bangladesh en voor de ziekenhuiskosten van de geopereerde patienten in Nigeria.

Tuinfair 2014

Tuinfair Faridpur 2014 Na weken van voorbereiding stond op zaterdag 24 mei iedereen en alles weer klaar voor de jaarlijkse tuinfair. De zon scheen en de tuin zag er heel mooi uit. De eerste plantenkopers melden zich al direct om tien uur, terwijl de belangstelling van anderen uitging naar de stands met sieraden, kaarten, bloemstukken, en de prijzentafel. De schilderijen en kunstobjecten van Gerda Hulsinga konden in de serre en in de bijkeuken worden bekeken. In de zonnige tuin genoten mensen van koffie met iets lekkers. Aan het eind van de morgen verstoorde een flinke bui dit alles, maar deze duurde niet lang en het klaarde al weer vlug op. Ron had voor de lunch weer heerlijke dingen klaar gemaakt, die goed in de smaak vielen.

Ondanks het mooie weer was het aantal bezoekers minder dan in de voorafgaande jaren. Misschien kwam dat omdat er zoveel in de omgeving te doen was, zoals het dorpsfeest en een orgelconcert in verschillende kerken van de Trynwâlden. Toch was de opbrengst het mooie bedrag van € 3352,-. Ook bij deze fair hebben veel vrijwilligers gezorgd voor dit goede resultaat. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor het kindertehuis in Faridpur.

Tuinfair 2013

Tuinfair Faridpur 201325 Mei was het weer zover! ’s Morgens stond alles klaar voor de ontvangst van de mensen. Een groot bloemstuk bij het hek vormde een mooie entree, de planten stonden aan beide kanten langs de oprit en zagen er mooi en fris uit, de bloemstukken stonden te pronken op tafels en de kaarten, de sjaals en de sieraden waren uitgestald.

In de serre stond de koffie klaar evenals de zelfgebakken cakes, koeken en taarten. Voor de lunch werden al voorbereidingen getroffen. De expositie van schilderijen van Diety Pieters en de handgemaakte kunst uit Zuid-Afrika was klaar voor bezichtiging. Iedereen die mee hielp had zich goed warm aangekleed want het was vrij koud, zoals het bijna de hele meimaand was geweest. Om 10.00 uur waren de eerste plantenliefhebbers al aanwezig en vrij snel was de serre gevuld met mensen, die zin hadden in een kopje koffie met iets lekkers. Rond het middaguur lieten veel mensen zich de saté en ragoutbroodjes goed smaken en ‘s middags kwamen er nog heel wat belangstellenden. De opbrengst van deze dag was € 4.144,83. Dit is een prima resultaat, gezien de koude weersomstandigheden. De Stichting Faridpur dankt alle vrijwilligers, die er aan meegewerkt hebben om dit mogelijk te maken. De opbrengst gaat dit jaar in zijn geheel naar het Brandwondencentrum in Mangu – Nigeria.

Tuinfair 2012

Tuinfair Faridpur 2012Zaterdagmorgen 2 juni 2012, 10. 00 uur. Alle plantjes staan keurig in het gelid in de rekken en op de grond langs de oprijlaan. Achter de schermen worden broodjes gesmeerd voor de lunch. De koffiekannen zijn gevuld, de barbecue wordt klaar gezet. Er is sprake van bewolking, de weerman sprak van kans op regen. Alras komen de eerste bezoekers binnen. Het zijn mensen die jacht maken op de mooiste plantjes. Jeltje Doeleman verkoopt met verve. Liny Roodhof en Thea Booijink verkopen de sieraden en kleding. Er zijn ook schilderijen in de aanbieding van Anna van Ameland. Het weer toont zich verrassend van een goede kant. Af en toe breekt de zon door, ook al blijft de wind fris. Neeltje Spronk loopt tevreden en ontspannen over het erf, ze staat ieder welwillend te woord. Manlief Kees kijkt zorgvuldig om zich heen of alles naar wens verloopt. Gaandeweg de dag betreden  mensen het erf die niet alleen komen om iets te kopen maar die ook voor de gezelligheid komen. Want de tuinfair is in de loop der jaren – naast de kerstfair – een begrip geworden in de Trynwâlden. We hebben dit jaar een bijzondere gast op de tuinfair. Speciaal uit Bangladesh is overgekomen: de heer Manik, directeur van het Holland Children House in Faridpur. Zonder uitzondering zijn de mensen die ik spreek, op de hoogte van het doel van de tuinfair: geld inzamelen voor het Holland Children House in Faridpur. Met trots kunnen we melden dat het vierde gebouw in de steigers staat en dat straks aan 150 weeskinderen een onderdak wordt geboden. In de middag trekt het bezoekersaantal weer aan: tussen twee en vier uur is het een drukte van jewelste. Er zijn vele bewonderaars van de schitterende tuin van de familie Spronk. Naarmate het tijdstip van vier uur nadert, ontstaan er hier en daar wat onderhandelingen. We willen toch wel graag van de spullen af en soms moet daarvoor de prijs iets omlaag. Om kwart over vier zitten alle medewerkers bij elkaar en wordt er driftig gerekend: wat is het bedrag dat we bij elkaar hebben gesprokkeld op deze dag? Kunnen we tevreden zijn? Het antwoord op deze vraag kan volmondig “ja “ luiden: we hebben met elkaar een bedrag van 3890 euro verdiend. Een schitterend resultaat. Dank aan allen die hun medewerking gaven aan dit evenement. We maken graag volgend jaar weer van uw diensten gebruik. Dank ook aan alle bezoekers voor hun steunende bijdragen en inspirerende woorden. Jos Nijkrake, Voorzitter Bestuur Stichting Faridpur.

Tuinfair 2011

De op zaterdag 28 mei gehouden tuinfair heeft het mooie bedrag van € 3690, – opgeleverd. Dat is wat minder dan vorig jaar.

Er kwamen door het koude en winderige weer een geringer aantal mensen naar de tuin van Neeltje en Cees Spronk. Het laat echter niet onverlet dat ook dit bedrag heel wat wonden kan helen (letterlijk en figuurlijk) en kinderen zal stimuleren.

Ook bij deze fair hebben veel vrijwilligers gezorgd voor dit prachtige resultaat. De opbrengst is bestemd voor het kindertehuis in Faridpur.