Nieuw laboratorium in Mangu

NIEUW LABORATORIUM VOOR COCIN ZIEKENHUIS IN MANGU
De Plastic Surgery Camps in Nigeria vinden altijd plaats in het COCIN-ziekenhuis in Mangu.
De organisatie van het ziekenhuis is goed, maar de middelen ontbreken voor de zeer noodzakelijke vernieuwingen. De afgelopen jaren hebben we financiële steun gegeven voor de bouw van een  ziekenpaviljoen en voor de bouw van een nieuwe operatiekamer.  Deze projecten zijn sinds een paar jaar gerealiseerd. De patiënten hebben nu een eenvoudig maar goed onderkomen en de nieuwe operatiekamer zorgt voor een aanmerkelijke verbetering bij de uitvoering van de operaties.

oud-laboratoriumgebouw-in-mangu

Het huidige laboratorium van het ziekenhuis is gehuisvest in een gebouwtje dat op instorten staat. Op de foto hierboven is dit goed te zien. Het is onvoorstelbaar dat in dit gebouwtje per jaar het grote aantal van 27.500 onderzoeken, waarbij heel veel aidstesten , wordt gedaan!

Voor het bedrag van € 35.000,- kan het ziekenhuis een nieuw laboratoriumgebouw met een goed interieur en betere apparatuur realiseren!

De werkgroep ontwikkelingshulp van de co-assistenten in Friesland organiseerde in 2017 een medisch benefiet diner. De opbrengst hiervan was € 28.000,-
Inmiddels is de bouw van het nieuwe laboratorium gestart en hebben de teamleden van de medische missie in oktober met eigen ogen het resultaat kunnen zien.

nieuwbouw laboratorium